Ez a hétvége is hamar elment, volt strandolás, takarítás, babanézés benne, nem volt semmi konkrét ötletem a vasárnapi sütihez így a két legegyszerűbb hozzávalóhoz nyúltam: a túróhoz és a zabpehelyhez. Az alapöteletem az volt, hogy tök jó lenne, valami sütés nélküli túrótortát alkotni, ezeknek az alapja általában darált keksz, mivel az nem volt otthon, ezért zabpehellyel próbálkoztam. Egy kis kókuszolajon mézzel megpirítottam 2 bögrényit és erre terveztem halmozni egy túrós réteget. Viszont miután megkóstoltam, nem voltam elájulva tőle, így inkább úgy döntöttem, hogy összekeverem a túrós mixet a pirított zabpehellyel, dobtam hozzá 2 tojást és inkább megsütöttem.
Így született meg ez a süti.
Hozzávalók:
- 2 bögre zabpehely
- 45 dkg túró
- 0,5 nagy pohár natúr görög joghurt
- 2 tojás
- méz
- eritrit
- 0,5 üveg vanília aroma
- reszelt citromhéj
- gyümölcs a tetejére
Elkészítés:
Mérjük ki a zabpelyhet és píritsuk meg kókuszolajon, közben locsoljuk meg mézzel és vanília aromával! (Közben nagyon finom illat lesz) Ha kész, hagyjuk kicsit kihűlni, majd keverjük össze a túróval és joghurttal, adjunk hozzá valami édesítőszert vagy cukrot, és citromhéjat, végül, ha kóstolás után úgy találtuk, hogy minden oké, mehet bele a 2 tojás!
Süssük kábé 20 percig, majd ha kihűlt díszítsük gyümölccsel! Egy kis gyümölcsjoghurtba mártogatva még jobb. 😉
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: