Vasárnap délután még pizsamában talált, a reggeli zabkásámon túl, gondolkodóba estem, hogy mit süssek ma. Tegnap nagyon szép sárgabarackot vettem a zöldségesnél, amit imádok kókusszal kombinálni, így meg volt az alapötlet, de hogyan tovább?
Még ezer éve a Lidlben vettem ilyen kicsi felfújt formákat, ramekinnek is szokták őket hívni, nekem 3 db van. Nem igazán használom őket gyakran, pedig nagyon praktikusak, ha valamit például csak magunknak szeretnénk elkészíteni valamit, vagy csak pár kisadagot. Így néz ki amúgy, ha valaki nem értené miről beszélek:
De ha nincs ilyen kis kerámiánk, akkor szerintem például muffinsütőforma is működhet, ha nem akarunk több darabot sütni, csak töltsük meg vízzel a nem használt muffinlyukakat sütésnél!
De vissza a sütihez! Valami morzsasütiszerű dologra gondoltam, ehhez próbáltam valami szimpatikus receptalapot keresni. Félóra Google szörfözés után ezt az almás receptet találtam. Ez alapján kicsit variálva a hozzávalókat született meg a kókuszos-barackos süti.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Fogjunk 2 barackot, mossuk meg, és szeleteljük pici darabokra, akár pürés állagúra is nyomkodhatjuk őket egy kisebb keverőtálban. Én maradtam a darabos verziónál, majd nyakon öntöttem kókuszreszelékkel, egy kis mézzel és vaníliaaromával.
Ezután egy másik kistálban keverjünk össze 1 evőkanál zablisztet ugyanennyi eritrittel és annyi kókuszolajjal, hogy egy formálható massza jöjjön létre. Így fog kinézni:
Közben melegítsük elő a sütőt, kenjük ki kókuszolajjal a ramekint! Az aljára öntsük a barackos keverék, a tetejére pedig mehet a tészta! Én díszítés gyanánt raktam pár mandulát a süti tetejére.
Süssük kb. 20 percig, akkor lesz jó, ha kezd barnulni a süti széle. Amíg sült a süti sikerült kimásznom a pizsiből is. 😀 Nekem így nézett ki a végeredmény:
Ha kész van kikanalazhatjuk egy müzlistálba, nyakon önthetjük fagyival, esetleg joghurttal, vagy csak magában is fogyaszthatjuk. Mivel nem akartam még több mosogatnivalót magamnak a még meleg formából lapátoltam be a sütit. Büszkén jelenthetem ki, hogy nem égettem meg magam és kárt se tettem semmiben a konyhában. 😀
És persze ha nem vagyunk ilyen magányos farkasok, mint én, akkor duplázzuk az adagot és lepjünk meg valakit ezzel a sütivel! 😉
Jó sütést!